Friday, July 29, 2011

Cara tukar template/layout profile FB!

Sebelum ini, ada seorang pengunjung "request" kat aril cara nak buat template/profil di FB. Tetapi aril tak ingat siapakah beliau disebabkan tak mengisi form secara formal. Seorang wanita. Justeru, aril tetap jugak tidak keberatan untuk membantu beliau dalam hal ini. Diharapkan beliau terjumpa entri ini.

Ada yang menginginkan layout seperti di Myspace/ Friendster untuk lebih sedap mata memandang. Bermacam-macam wajah yang ada di myspace. Mesti anda semua mahukan juga ia berlaku di FB ! jika dilihatkan default template di FB nampak sangat plain dan membosankan. Terutama bagi mereka yang sukakan warna-warni dalam kehidupan mereka.


So, bagaimana nak tukar template/layout profile FB yang lebih cun dan tertarik menarik kau memang d bomb? mudah sahaja caranya..iaitu dengan menggunakan aplikasi PageRage



PageRage ada menyediakan beratus-ratus template/layout profile FB yang cun2 serta tak membosankan! so, kepada yang berminat boleh install dengan klik site di bawah ini:


Selamat mencuba!^_^

12 comments:

  1. kalau tukar template/layout profile FB ni, orang lain boleh nampak x? or kita ja yg nampak? huhu nak cuba gak...

    ReplyDelete
  2. org lain tak bolge nmpk, kcuali kalau aril buat n roti telur buat, boleh nampak sama2:)

    ReplyDelete
  3. untung la org ade fb ny lalalalalala
    heheh.
    jgn ngumpat taw kt fb ,,dose:)

    ReplyDelete
  4. hahaha..sejak bila plak ngumpat:)

    ReplyDelete
  5. pesan2 jew..xslhkn arill hehe
    aril cm trase jew?
    heheehh graw2:)

    ReplyDelete
  6. tnks ya....nice entry...should try it....

    ReplyDelete
  7. ade2mama..hehe..mana plak terasa..oke jewp!:)

    ReplyDelete
  8. Macam Mana Nak Bagi Page FB Tuh Jadik Tranparent... Kalau Nampak Putih Pun Tak Cantik Gak...

    ReplyDelete
  9. setakat ini tak tau pula ada transparent..;)

    juz theme je taw:)

    ReplyDelete

My photo
Merupakan seorang ejen pemasaran internet yang mempunyai minat menjana pendapatan melalui internet. Juga berminat berkongsi ilmu yang ada untuk perkongsian bersama. Memegang prinsip "Sharing Is Caring" dalam kehidupan.

Translate