Wednesday, July 27, 2011

10 teknologi pelik di jepun edisi 2!

Sebelum ini, aril telah post entri untuk 10 teknologi pelik di jepun bagi edisi yang pertama. Kali ini untuk edisi kedua pula ia makin bertambah rumit/pelik dan kadang-kadang tidak perlu untuk dicipta berbanding edisi yang pertama. Betulkah apa yang aril katakan ini? sama2 kita menilainya. Sesi terjah bermula..

Ini merupakan pelindung jari tangan anda supaya tidak terluka semasa memotong bawang dll. 
Adakah ia relevan untuk digunakan?

Potong pizza dengan cara mudah? potong dan letakkan di pinggan. kan lebih mudah & selamat.

Mesti anda tergelak kan melihat tempat duduk kereta bukan pada posisinya. Ini mesti kes nak keluar dari kereta secepat mungkin sekiranya berlaku kecemasan atau lain2.

Sarapan pagi dihidang di atas keyboard. Bagi aril memang tak nampak apa yang ditaipkan. Kemungkinan mereka ini sudah pada tahap yang profesional. Tak perlu tengok keyboard pun tak mengapa. Asyik online 24 jam, masa nak sarapan kat meja makan pun tiada masa, letakkan sahaja di atas keyboard. mudah kan? nanti jangan lupa letak makan tengahari + makan malam. 

Headphone berbentuk zip. Macam zip baju? ya biasanya jaket ada zip macam ni. So, boleh pasang zip ini di baju anda.Takkan nak pasang kat zip seluar pula. Tidak nampak serabut daripada menggunakan cable. Cumanya, baju anda memang akan berbau sampai bila2.

Tak perlu menggunakan batang pemberus gigi, hanya memerlukan jari anda saja untuk kuarkan segala kotoran pada gigi anda. Mesti letih kan guna jari tuk gosok gigi. Aril memang tak setuju, banyak keburukan lol, silap2 boleh kejang jari ni.

Kepada anda yang mengamalkan posisi tidur sebegini, sila gunakan bantal ini. Anda akan lebih relaks bila sedang tido. Tiada lagi untuk mengadu sakit tangan atau sebagainya.


Remote TV juga boleh digunakan sebagai pembuka tin botol. Dasyat kan? so, tak perlu penat2 pegi dapur untuk dapatkan pembuka tin. Anda juga tidak akan terlepas daripada slot TV yang diminati.

Anda mahukan muka jamban yang mempunyai tarikan alam sekitar?Rasai dan imaginasikan apabila anda sedang melepaskan hajat di padang bola sepak. Persis seperti yang ditunjukkan dalam gambar ini. Secara tak langsung, dapat rasai kepuasan maksima ketika membuang hajat.

Teknologi ini yang paling aril suka untuk edisi yang kedua. Pada pandangan anda, sudah pasti merasa ia sesuatu perkara yang "bodoh" malah lucu untuk dilakukan. Sekiranya ada payung di tangan, semestinya kita tidak mahu dibasahi walau sedikitpun. Berbeza pula dengan pakcik tua ini. Beliau sedang menggunakan payungnya untuk menyimpan air hujan yang jatuh. Lihat beliau membawa beg yang berisikan air hujan. Seolah beliau sedang mempromosi kempen 
"Jimatlah air hujan kita"

Adakah anda rasa itu merupakan suatu pembaziran?
Adakah teknologi pelik yang disenaraikan ini berfaedah atau releven untuk digunakan?
Sila pilih teknologi pelik yang anda minati.

Tinggalkan pesan dan komen anda sekiranya anda betul-betul menyukainya. ^_^

28 comments:

  1. amboiiii japan ny..nk lawan tauke ye...
    jom malaysia lawan dorang...
    aku ska yg
    -pisai lindg tgn tu(sbb leyh ptg xpyh tgk bwh hehe)
    -tndas(ny law dduk lme2 leyh trtdo ny
    -kerusi kete(ny law dpt kt adik aku..mau than 1 hari jew sok da jahaman heeheh

    org tua tu rsenye buang tebiat kot..da la hujan leyh plax maen simpan2 heeh.xberat kew

    ReplyDelete
  2. enna banana..otak dorg mmg tak disangka-sangka leyh cipta bnda2 cmni:)

    ReplyDelete
  3. ade2mama...hahaha..malaysia ni tak sempat dok pkir wat bnda2 kreatif ni..asyik robot3..dorg ni benda simple je..kdang2 ada bgusnya juga..

    org tua ni ak rasa xde air kot kat umah dye..kena la tadah air hujan plak..bese klu kt tadah pakai baldi je..yg ni payung pun boleh tadah weyh..hahaha:D

    ReplyDelete
  4. cx suka yg bantal tu. heheh relax kot tido kalau dpt bntl tu. hehehe ;)

    ReplyDelete
  5. cx..best coz x sakit tgn..nyaman rasanya:)

    ReplyDelete
  6. aril..tkar gmbr nak hehe..aku ade gmbr best..nk mintak tlg skit arilll
    pijam kn idea aril heheehe

    arill bg aku tgk gmbr japan..aku tkarkan ..so ari tgk gmbr kt blog kte ny k..bg bg ckit idea ye ehehe..idea xde ny nk bt assignment :(

    http://ade2mama.blogspot.com/2011/07/nak-idea-korang.html

    ReplyDelete
  7. ehehe..oke ade2mama..jangan lupa tulis review taw..hihihi:D

    ReplyDelete
  8. ok entry ni sangat best tapi yang last tu, air tak melimpah ke?

    ReplyDelete
  9. review?
    kew nk letak kt request tu jgk??
    heehheehe.tpy ny bkn software heeh

    ReplyDelete
  10. nashanadz..hanya digunakan pada waktu hujan renyai2;)

    ReplyDelete
  11. eh bukan..hehe..review pasal blog ni..yg aril bg link sblm ni..;)..da g komen..g tgk:)

    ReplyDelete
  12. bagi beeha ni bukan pembaziran..tapi salah satu solution untuk jimat kan bahan, contoh berus gigi tu..kalau gune btg berus gg biasa...xke mbzir dr segi plastik bhn yg digunakan..

    alat nak lindung jari tu supaya tak terpotong tgn..relevan digunakan..nak2 kalau nak mintak tlg anak potong bwg...

    student design dari malaysia dah buat semua ni, cuma biasalah..malaysia hal2 design ni agak kurang pendedahan..

    hee...tu je..nice blog cume berat..tp beeha tunggu jugak smpai hbs loading.. :)

    ReplyDelete
  13. yupp! setuju..ada golongan yang memerlukannya terutama gol. yang berpendapatan rendah /miskin..secara tak langsung menjimatkan wang mereka..

    malaysia kureng bab2 rekacipta simple cmni, nak yg gempak je!biasa la nk bersaing ngn negara luar:)

    hehe..mmg berat dgn khazanah kat sini, almaklumla blog software..macam2 ada!hehe:)

    ReplyDelete
  14. hahahahha, lawak la pakcik yang bawak payung tu,,nk jimat bil air kot! ahahahaha

    ReplyDelete
  15. jom rmai2..comment pakcik tua 2..boikot dye yee!
    hahahah :))

    ReplyDelete
  16. nadia fatihah...jimat kan amalan mulia:)

    ReplyDelete
  17. ade2mam..amboi..syoknya nk provoke pakcik tuwh..ntah bila la gambar tuwh..mybe skang pakcik tu da kerepot..dok uma je..haha:D

    ReplyDelete
  18. yang berus gigi tu kan memang dah ada lama . ^^, baby yang pakai . sarung dekat jari mak dye then berus kat gigi baby . selalunya yang pakai baby yang baru tumbuh gigi .

    ReplyDelete
  19. ainamy..yelah baru pasan!hehe..tp tu nampak besar sedikit..cian gigi baby tuwh..;)

    ReplyDelete
  20. hahaha..cerah jeff..agak menganggu jugak nk menaip keyboard..alih2 dok pandang makanan tuwh:P

    ReplyDelete
  21. waaa.. aku suka yng tndas tu .ada feel melepas di soccer field..kelas gituhh ..hahaha

    ReplyDelete
  22. izzah zubir..hahaha..mesti sejuk n nyaman je kan..hhaaha:D

    ReplyDelete
  23. Thank you for every other informative web site. The place
    else may I get that type of info written in such an ideal means?

    I've a undertaking that I'm just now working on, and I've been on the look out for such info.

    Also visit my web blog; iphone 5 nano

    ReplyDelete

My photo
Merupakan seorang ejen pemasaran internet yang mempunyai minat menjana pendapatan melalui internet. Juga berminat berkongsi ilmu yang ada untuk perkongsian bersama. Memegang prinsip "Sharing Is Caring" dalam kehidupan.

Translate