Tuesday, June 28, 2011

Cara cepat & mudah lihat gambar di Facebook!

Anda mahu lihat gambar di facebook dengan cepat dan mudah? 

Rimas nak tunggu "loading" gambar apabila di KLIK!? 

Disini ada cara mudah untuk anda ketahui. Sebelum ini, sudah ramai agaknya yang telah berkongsi cara ini dengan rakan-rakan lain. Tetapi tidak mengapalah yang penting "sharing is caring" kan kawan-kawan. Ramai lagi rasanya yang tidak tahu bagaimana hendak melakukannya. Bagi yang sudah tahu, sila abaikan post ini eyh (amaran dari karam singh walia) dari TV3.

So, bagi saya benda ini WAJIB! berada di browsers anda, disebabkan ia memenuhi citarasa anda semua. tak caya cubalah! nama aplikasi ini adalah Facebook Photo Zoom..memang TERBAIK! jom lihat hasilnya..=)

Sila KLIK! untuk paparan yang lebih jelas

Facebook Photo Zoom ini secara automatik akan zoom gambar bila mouse korang di'hover pada sesuatu gambar. Secara tak langsung, full size gambar tu akan ditunjukkan tanpa klik pada gambar itu. So,mudah kan cara ini, tak perlu anda hendak klik pada gambar dan kena tunggu loading page pula. Buang masa kan?=)


Sila KLIK! untuk paparan yang lebih jelas

Facebook Photo Zoom ni memang TAK! tunjuk komen untuk gambar tu. Bukan aplikasi untuk diberi komen. Kalau nak baca komen, kena jugak la klik dan loading gambar tuwh. nama pun "Photo Zoom", bukannya "Photo Comments" paham kan?..GOOD!!=)



 Sila KLIK! untuk paparan yang lebih jelas

Ada peringatan kepada anda semua. sila ambil perhatian=)
Aplikasi ini hanya untuk browser Google Chrome dan Mozilla Firefox sahaja. Internet Explorer? Ada ke antara korang yang pakai IE?maaf memang tiada untuk IE. saya cadangkan anda guna MOZILLA FIREFOX k! very luv it!=)..(stabil & mantopppp!)

Apa yang masih tertunggu lagi nieyh??, jom kita install dan enjoy!!=)

Install extension FB Photo Zoom ke Google Chrome,
https://chrome.google.com/webstore/detail/elioihkkcdgakfbahdoddophfngopipi

Install Add-ons FB Photo Zoom ke Firefox,
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/facebook-photozoom/

35 comments:

  1. wah berguna nih.. mmm tapi takut bukan cuma FB doang lg yang gitu, beberapa Web lain ikut gitu, bisa ga seru kan.. hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe betul2..semua nak ikut sama..bisa dong..hehe:D

    ReplyDelete
  3. huhu...
    best2...
    nk follow...ape?? xleh?
    xkesah laa...follow gak..

    hehehe....

    ReplyDelete
  4. ehehe..bole2..follow2..sya da follow awk da..ehehehe..mmandai je kata xleh:P

    ReplyDelete
  5. hehe..x menyesal klu tak cuba:)..really2 cool stuff things in fb!:)

    ReplyDelete
  6. ngam! dh berjaya! thanks dude~ ;D

    ReplyDelete
  7. welcome zue zoey..jgn lupa kongsikan kepada rakan2 yg lain..*sharing is caring* =)

    ReplyDelete
  8. ok. boleh zue copy paste masuk blog? nanti zue credit ke blog kamu :)

    ReplyDelete
  9. hehe..bole2..dialu-alukan..nanti nk copy tekan [ctl+c] and paste tekan [ctl+v] k..really enjoy using it!^_^

    ReplyDelete
  10. i luv using that too. Tak suka sgt right click ;)
    ok, will update in my entry soon! thanx ya!

    ReplyDelete
  11. hehe..sama la kt..rimas lorh right click:)..oke,,selamat ber"sharing" ye cik zue zoey ^_^

    ReplyDelete
  12. ayie memang gunakan benda nie pon..khkeh senang jer nak tgok gmbo..xperlu susah2..

    p/s; ayie follow blog nie

    ReplyDelete
  13. ayie..tq!sebenarnya baru guna lagi benda alah ni..abg yg cadangkan..bila guna nampak best sgt!!haha x berat..mmg mmenuhi citarasa..^_^

    ReplyDelete
  14. ngaaaa! nape takleh follow =.=

    ReplyDelete
  15. heh..follow saya ke?urm..org len oke je follow:)..ni mesti x jumpa follow button kan?huhu

    ReplyDelete
  16. ha'a. kosong je atas tu.. camne nak tekan follow? Btw, Entry dah siap. Hihihi..

    http://zuezulaina.blogspot.com/2011/06/tutorial-cara-melihat-gambar-dalam.html

    ReplyDelete
  17. huhu..pelik la..nape jd mcm tu ea:(...ada yang nampak button follow tu..ada gak yg tak nampak..huhu..so strange!:(

    entri da siap??wah gud3..hehe..first time rasanya ada org nk kongsi post kt..tq

    *sharing is caring*
    (^____^)

    ReplyDelete
  18. ouh..dah lama carik bnda ni!!tq
    nak header blog free? mai singgah blog saya:) follow awak! http://matalebam.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. hehe..sama2..oke singgah2 sana dlu:)

    ReplyDelete
  20. wah.. da tau cra yg senang r nk tgk pic kt fb.. :)

    ReplyDelete
  21. yupp..cara yang paling best..ahaha^___^

    ReplyDelete
  22. wahhh..menarik n memang best ar..hehe..lepas nie xyah la nak buka profile org utk tngk gmba..bdw, thnks :D

    ReplyDelete
  23. hehe..sama2..mmg syiokk!!..x dpt dinafikan lg..hoho:D..kt pown bru tahu n then terus kongsi coz nmpk awesome sgt!:)

    ReplyDelete
  24. menarik ni.. senang nak tgk gambar nnt.. Thanks yer..

    ReplyDelete
  25. trima kasih info ini...hehehe

    ReplyDelete
  26. suka gak..tp nk d/load, bandwidth dh nk abes la plak...next time arr turun sini lagi.

    ReplyDelete
  27. yastro...

    heh..x perlu dwnld..install extension je kat browser:)

    ReplyDelete
  28. masih bulih pakai ke addon ni? saya try click link tu bagitau dah kena disabled by admin. ada cara lain tak?
    nampak cam menarik jerk barang nih. time kasih

    ReplyDelete
  29. oh rojak..

    urm rasanya da x bole-.-..

    huhu...stkt ni pun aril guna yg biasa je..if ada lg, aril akn inform kat sini..

    ReplyDelete
  30. masih dpt buat lg ke?

    http://www.terbelog.com/2012/04/gambar-6-artis-wanita-malaysia-yang.html

    ReplyDelete
  31. apalah yang Rojak buat kat sini, bukannya ada fb pun

    ReplyDelete

My photo
Merupakan seorang ejen pemasaran internet yang mempunyai minat menjana pendapatan melalui internet. Juga berminat berkongsi ilmu yang ada untuk perkongsian bersama. Memegang prinsip "Sharing Is Caring" dalam kehidupan.

Translate