Friday, August 5, 2011

Cara tukar nama processor pc!

Sudah pasti anda rasa jeles bila melihat processor yang hebat2 & power2 seperti Intel's Intel® Core™ i7 Processor, AMD Phenom 64bit X4 Quad core, AMD Athlon  X2 dual core, Intel® Core™ i3 Processor dll. Tetapi malangnya, anda tidak mempunyai bajet yang cukup untuk memilikinya. Aril pun guna i3, itupun sudah cukup bagus. Inikan pula i5 dan yang terbaru i7. Memang laju, stabil dan mantopp! jadi apa kata anda tukar sahaja nama processor pc anda dengan nama2 yang hebat2 nieyh..walaupun speed tak berubah, dapat "brand" jadi laa..hehe..

Bagaimana caranya?

Bagaimana hendak tahu info processor anda? sila lihat gambar di bawah..

Anda akan dibawa terus ke "Basic information about your computer"

Klik start - regedit (run as administrator)

HKEY_LOCAL_MACHINE > HARDWARE > DESCRIPTION > System > CentralProcessor > 0

Sila klik Modify..


Hasilnya..anda telah "brand" kan nama processor anda..

Selamat mencuba! ^_^

10 comments:

  1. puteri pembuka..

    itu sya x pasti:)

    ReplyDelete
  2. Andaikata org jual pc tukar cmtu, camne kita nak tau dia tipu?? ada cara nak check yg betul??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok dekat bios nya :)

      Delete
  3. For RAM, right click on the My Computer icon, select Properties, and it will be listed in the lower right.

    For Disk Space, double click the My Computer Icon and find the listing or icon for the hard drive (C:)
    Right click on it and select Properties
    There will be a pie chart in the middle of the properties window. It will include total disk space, used space, and free space.

    OR

    Start Menu > Accessories > System Tools > System Information

    This is the same as typing in msinfo32 under Start > Run

    ReplyDelete
  4. hehehe~ nice bro.
    baik² ngn regedit ^_^

    ReplyDelete

My photo
Merupakan seorang ejen pemasaran internet yang mempunyai minat menjana pendapatan melalui internet. Juga berminat berkongsi ilmu yang ada untuk perkongsian bersama. Memegang prinsip "Sharing Is Caring" dalam kehidupan.

Translate