Wednesday, August 3, 2011

Cara tonton TV1 & TV2 di pc!

TV1 & TV2? TV3 takde ke? 
Aril dah cuba testing TV1 & TV2, kedua-duanya menjadi. Berbeza pula untuk TV3, masih lagi tidak menjadi. So, apa yang perlu anda lakukan ialah mempunyai minima kelajuan internet dalam 512 kbps untuk memastikan tiada sekat2 semasa siaran berlangsung. 
Aril dah cuba kedua-dua siaran ini menggunakan Winamp & Windows media player, kedua-dua boleh digunapakai. Memang seronok dikala menyambut bulan ramadhan ini. Pagi2 akan ada siaran secara langsung dari Makkah di TV 1. Untuk mencubanya, 

Sila download link di bawah ini dahulu:-

Siaran secara langsung terus ke pc anda!
TV 2

Password: software4dummies

Letakkan fail yang telah dimuat turun ke bahagian dekstop, untuk memudahkan proses.

Klik kanan pada salah satu fail sama ada TV1 atau TV2, klik "Open with" dan pilih sama ada mahu menggunakan "Winamp" ataupun "Windows Media Player"

Hasilnya..
(Windows Media Player)

TV 1

TV2

Selama mencuba! ^_^

28 comments:

  1. wah. seronoknya!! tq for sharing! :)

    ReplyDelete
  2. cx's..

    bgus la da menjadi! thumbs up:)

    ReplyDelete
  3. boek weyh!
    ahah..
    cner kaw bt nie??aja!aja! :D

    ReplyDelete
  4. nokakashichi...

    ak x buat lor..ak share je..hehe:)

    ReplyDelete
  5. Dah install dah... tv 1... ok..... tv 2 pun ok.. minta carikan link tv 3/4/8/9.... terimakasih

    ReplyDelete
  6. zaly...

    hehe..dalam proses mencari..sama2:)

    ReplyDelete
  7. wow ,,menarik nye ,,berjaya sudaa bukak,,hehe,,:)

    macehh aril 4 the sharing,,^^

    ReplyDelete
  8. xbleyh pown arrill:(
    bkak kt window media player 2..xdpt..

    ReplyDelete
  9. thx ar bro sharing bnda ni, ak mmg dh lme cari tips cmni...

    ReplyDelete
  10. ade2mama..

    cuba upgrade windows media player tuwh:)

    ReplyDelete
  11. bro hairie..

    x try lg guna realplayer..cuba3..hehe..dapat bkk tu bgus la:)

    ReplyDelete
  12. Nightroad..

    sama2.."sharing is caring":)

    ReplyDelete
  13. betuih ke terang gitu, biase aku tgk versi on9 ni agk samar2 je..anyway tq for shared

    ReplyDelete
  14. mrfarid..

    cuba dahulu..tengok juga kelajuan internet anda..mmg jelas!:)

    ReplyDelete
  15. asri..

    haha..mmg la pakai tenet..xkn nk tgk free jek:P

    ReplyDelete
  16. caya la bro..terima kasih

    ReplyDelete
  17. Oh yeah,bagus lah ni!
    klau mcm ni,besar nanti tak pyah beli TV,bleh tgok kat pc....tpi msalah nyer line tak stabil....
    Hey,mr.aril...ade program utk ASTRO kah?? klau ade,lagi gempak! B-)

    ReplyDelete
  18. anonymous..

    yupp! skang ni nak duit je..ada duit je intenet leyh jln..ada byk duit, lg laju tenet leyh pakai..xprlu la nk tgk kat tv da..hehe..cuma ada tv1 n 2 je..

    astro? setakat ni x jumpa lg...

    ReplyDelete

My photo
Merupakan seorang ejen pemasaran internet yang mempunyai minat menjana pendapatan melalui internet. Juga berminat berkongsi ilmu yang ada untuk perkongsian bersama. Memegang prinsip "Sharing Is Caring" dalam kehidupan.

Translate