Sunday, August 7, 2011

Cara menukar font text windows 7!


Anda ingin mengubah font text pada windows 7? banyak jenis2 font yang anda boleh cuba untuk mencantikkan lagi pc anda! nanti aril akan kongsikan font text yang tiada pada pc asal. Seterusnya, Aril nak tunjukkan cara untuk tukar font text pada windows 7. Ada yang menggunakan font biasa, mungkin ada yang terlepas pandang ataupun memang citarasa mereka sendiri. Terpulang kepada diri masing2 untuk tentukannya. Jom lihat tutorial ringkas ini.

1) Right click pada dekstop anda.
2) Klik "Personalize"

Sila klik pada "Windows Color" seperti yang berada di atas.

Klik "Advance appearance settings.."

1) Klik pada kotak "Dekstop"
2) Klik "Icon"

1) Sila pilih font text pilihan anda.
2) Pilih saiz font.
3) Pilih sama ada mahu di "Bold" atau "Italic"
4) Klik "Apply"
5) Klik "OK"

Sila tunggu sebentar...

Lihat hasilnya..font text telah berubah mengikut citarasa anda!

Selamat mencuba! ^_^

15 comments:

  1. window 7 lgy.....ONGBAK!!!
    hehehe...
    xde2 nk xp jgk lalalaalal:P

    ReplyDelete
  2. ade2mama..

    hehe..mana pakai xp da..hoho..dunia moden..xp lgpun sekuriti x selamat..senang nk kena godam dengan mudah shj:)

    ReplyDelete
  3. jgn la minat kne godam heehhe..
    xnk la da biase gne xp..7 cm detail sgt..serabut lalaall:P

    ReplyDelete
  4. hehee..

    7 x detail pown..simple sgt:)

    ReplyDelete
  5. herm ajar la mcm mne nak buat gambar berlink

    ReplyDelete
  6. ooo ingat taleh tukau

    punye lah nek giler godek2 laptop ni

    heheh macih ;;)

    ReplyDelete
  7. da lame cari cane nak wat n now da jupew
    thanx :D

    ReplyDelete
  8. miz lychee..

    hehe..welcome!:)

    rajin2 singgah ea..

    ReplyDelete
  9. cmna nak tukar p font standad blik??

    ReplyDelete
  10. saya pakai windows8. tp bile bukan color tu, xde advance appearance setting. nk buat cmne ye?

    ReplyDelete
  11. saya pakai windows8. tp bile bukak bahagian color tu, xde tulis advance appearance setting. kosong je bwh tu. pstu nk buat cmne ye? dh try tukar wins7, xde jgk.

    ReplyDelete

My photo
Merupakan seorang ejen pemasaran internet yang mempunyai minat menjana pendapatan melalui internet. Juga berminat berkongsi ilmu yang ada untuk perkongsian bersama. Memegang prinsip "Sharing Is Caring" dalam kehidupan.

Translate