Thursday, June 28, 2012

Tips lajukan internet sebanyak 20%

Untuk pengetahuan anda, microsoft telah menggunakan 20% daripada bandwidth yang tersedia untuk tujuan mereka sendiri antaranya digunakan untuk "Windows Updates" dan juga untuk menyoal siasat pc anda sekiranya perlu. Jadi, bagaimana untuk mendapatkan 20% ini tanpa memberi kesan pada pc anda?

Caranya mudah sahaja iaitu anda perlu mengubah had limit bandwidth yang anda gunakan.

Langkah-langkah:

1) Klik Start, selepas itu Run dan taip "gpedit.msc" tanpa pengikat kata. Secara tak langsung akan keluar kotak "group policy editor".

2) Setelah itu, anda klik pada >>Local Computer Policy >>Computer Configuration >>Administrative Templates >>Network >>QOS Packet Scheduler >>Limit Reservable Bandwidth.

3) Klik dua kali pada "Limit Reservable Bandwidth" dan anda diberitahu bahawa ianya belum dikonfigurasikan. Kebenarannya apabila anda melihat pada tab "Explain", secara asasnya Packet Scheduler menghadkan sistem sebanyak 20% bandwidth pada sesuatu sambungan.

Tetapi, anda boleh mengubah tetapan asalnya! Caranya untuk membenarkan had limit ini ialah dengan tetapkan kepada nilai "0" atau SIFAR tanpa pengikat kata. Ini membolehkan sistem menggunakan 20% tanpa lalai.


*Langkah ini hanya berfungsi digunakan pada Windows 7/Vista Business, Ultimate and Enterprise editions, Win XP, Win 2000.

24 comments:

  1. kalau window 7 starter x bleh ek?

    ReplyDelete
  2. abdulafiq93@yahoo.com.myJuly 1, 2012 at 1:59 AM

    da try kt win 8 release preview da..ok je..huhu

    ReplyDelete
  3. aril sy da buat tpi dia x dpt nk cri gpedit.msc tu..mcm mne ek?

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. ok..gpedit.msc nie xde kat home premium n below..haha

      Delete
    2. aduh,ak gne home premium..huhu

      Delete
  5. mantap gan info nya ,sangat bagus,,,,
    dan selamat menunaikan ibadah puasa,,,,

    ReplyDelete
  6. Terimakasih banyak sudah mau berbagi tips nya

    ReplyDelete
  7. terima kasih mas diatas perkongsian ni

    ReplyDelete
  8. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete
  9. thank for your sharing good blog comment.

    ดูหนัง

    ReplyDelete

My photo
Merupakan seorang ejen pemasaran internet yang mempunyai minat menjana pendapatan melalui internet. Juga berminat berkongsi ilmu yang ada untuk perkongsian bersama. Memegang prinsip "Sharing Is Caring" dalam kehidupan.

Translate